Performance Troubleshooting with Query Store

U okviru ovog poludnevnog seminara naučićete da koristite Query Store kako biste bili u prilici da brzo i efikasno identifikujete i u mnogim slučajevima i rešite probleme sa performansama upita u SQL Serveru. O Query Store-u ćete učiti iz primera iz stvarnog sveta, koje je autor iskusio u poslednjih pet godina u složenom proizvodnom okruženju sa velikim SQL Server bazama i ozbiljnim workloadom

Moduli:

  • Uvod u Query Store
  • Konfiguracija
  • Query Store u akciji
  • Demistifikovanje forsiranja plana
  • Ugrađeni izveštaji
  • Problemi i ograničenja Query Store-a

Nakon uvodnog dela i arhitekture Query Store-a dobićete savete za ispravnu konfiguraciju ovog alata i preporuke za smanjenje njegovog uticaja na performanse Vašeg servera.

Sledi primer koji simulira apgrejd na novu verziju SQL Severa; videćete kako Query Store efinasno identifikuje i elegantno rešava problem sa regresijom performansi.

Forsiranje plana je veoma moćna karakteristika Query Store-a, ali i pomalo kontroverzna. Ovaj će seminar razvejati sumnje i nedoumice u vezi sa tim; videćete šta Query Store tačno radi kada se forsira neki plan, kada SQL Server forsiranje poštuje, a kada i zašto ne, i što je najvažnije – kada treba da forsirate plan u proizvodnom sistemu a kada ta odluka može doda donese dodatne nevolje.

Konačno, upriličićemo retrospektivu problema u vezi sa Query Store-om, a naučićete i kako da ublažite njegova ograničenja.

Query Store je alat sa kojim Microsoft ima velike planove, ne samo u aktuelnoj već i u narednim verzijama i ako do sad ato niste, trebalo bi da steknete barem osnovna znanja o ovoj moćnoj komponenti SQL Servera. Ovaj seminar odlična je prilika za to.

Related Articles